Soirée Dramatik Deluxe: Bourla

Datum: 10/12/12 20:00 - Voorstelling

Soirée Dramatik Deluxe


De Soirée Dramatik plaatst SCHRIJVERS op het PODIUM. Naar aanleiding van de tiende verjaardag van Schrijverspodium gooien Toneelhuis, KVS en NTGent hun zalen open voor een luxueuze editie van deze klassieker.

Drie unieke toneelliteraire avonden met een kleurrijke greep uit het beste, het verrassendste en het meest onontdekte van het afgelopen decennium. Een Vlaamse kermis, een herbronning bij de klassieken, een collage van taal, engagement en de nieuwe Vlaamse golf. Kortom: Shakespeare is dead, get over it, de Nederlandstalige toneelliteratuur staat stevig in zijn schoenen.

Tijdens Soirée Dramatik Deluxe gaat een elftal jonge en gevestigde schrijvers, gesteund door acteurs van de drie huizen, in dialoog met de uit de Veenfabriek voortgekomen electro-techno-band Track. Op elkaar reagerend creëren muzikanten, schrijvers en acteurs elke avond een muziektheatraal concert waar de vonken vanaf vliegen.

Track is Rik Elstgeest, Bo Koek, Paul Koek, Hans van der Meer en Ton van der Meer. Guest star: John van Oostrum. Geluid: Will-Jan Pielage

Maandag 10 december, 20 uur – Bourla (première)
Dinsdag 18 december, 20 uur – KVS Bol
Zaterdag 12 januari 2013, 20 uur – Minard   

Een project van Schrijverspodium in coproductie met Toneelhuis, KVS en NTGent
Schrijverspodium ontvangt werkingsmiddelen van het Vlaams Fonds voor de Letteren, de Nederlandse Taalunie en de provincie Oost–Vlaanderen en is partner van Antwerpen Boekenstad