Staat van het boek 2015

Datum: 23/03/15 13:00 - Lezing/boekvoorstelling

 

Op maandag 23 maart organiseert het BoekenOverleg voor de vijfde keer de Staat van het Boek. Tijdens dit symposium geven prominente sprekers hun visie op de dynamiek van het boekenvak en de letterensector. Dit jaar staat de Staat van het Boek in het teken van leesbevordering. Hoe divers wordt er gelezen? Bereiken we een uiteenlopend publiek? Wat zijn de voorwaarden voor een positief leesklimaat? En hoe kan lezen bijdragen aan onze mentale gezondheid?

Centrale spreker is psychiater Dirk De Wachter. Hij zegt: ‘Kunstenaars, in het bijzonder schrijvers, voelen de problemen van deze tijd veel beter aan dan wetenschappers. Als ik wil weten hoe mijn patiënten de maatschappij ervaren, heb ik veel meer aan een hedendaagse roman dan aan een jaargang van The American Journey of Psychiatry.’ Dit licht hij graag verder toe in zijn keynote.

Andere sprekers zijn onder meer Chokri Ben Chikha, Sven Gatz, Mieke Van Hecke, Rachida Lamrabet, Charles Ducal en Marita de Sterck.

De Staat van het Boek is een uitgelezen ontmoetingsmoment voor auteurs, vormgevers, uitgevers, boekverkopers, bibliothecarissen, opiniemakers, beheersvennootschappen, organisatoren van literaire evenementen, politici, beleidsverantwoordelijken en lezers.

Lees het volledige programma online. Inschrijven kan via deze link.

 

Wanneer? Maandag 23 maart van 13 tot 18 uur

Waar?   Vlaams Parlement – Hertogsstraat 6, Brussel

Inschrijven? Vanaf 2 februari tot en met 19 maart

35 euro per deelnemer

Gratis toegang voor leden van VAV en Stripgilde