Stand Up - Ruth Mellaerts: Belgische première

Datum: 20/09/14 20:00 - Voorstelling

Een nieuwe tekst van Ruth Mellaerts

Vier jaar na hun creatie van de succesvolle monoloog Ik ben geen racist, slaan de makers opnieuw de handen in mekaar voor een monoloog met een scherp en actueel thema: verontwaardiging. In Stand Up neemt een veel te jonge redenaar het woord. Hij kijkt de zaal in en schraapt zijn keel. Waar te beginnen?

Het personage in Stand Up is geïnspireerd op Barnaby Raine, een jongen die als 15-jarige wereldberoemd werd met zijn vlammende speech tijdens de studentenprotesten in Londen in 2010. Ook de onlangs overleden Fransman Stéphane Hessel – die op zijn negentigste een hele generatie kon begeesteren om de straat op te komen voor een rechtvaardiger wereld – leverde inspiratie. Raine en Hessel gaan beiden uit van de hoop dat jongeren vandaag wél nog idealen hebben. Maar waar begin je als je de wereld wil veranderen? En hoever ga je in je pogingen om dat te doen?

Stand Up is een even vurig als wanhopig betoog van een verontwaardigde jongere met de ambitie om zijn leeftijdgenoten wakker te schudden. Over de moed om voor je mening uit te komen en tot actie over te gaan. En over het besef dat je soms minder heldhaftig bent dan je zou willen.

Met de steun van deAuteurs, dit project ontving een schrijfbeurs van deAuteurs

Bron: Fabuleus