Suikerspin - Erik De Vlaminck: Nederlandse première

Datum: 04/08/13 20:00 - Voorstelling

Het gaat niet goed met Arthur Van Hooylandt. Met de kermismolen, die zijn vader eigenhandig bouwde, verdient hij amper het zout in de pap. Het leven is altijd hard geweest voor het kermisgeslacht, maar nu deelt het lot wel erg rake klappen uit. Laika brengt een schrijnende voorstelling over een vier generaties oude kermisfamilie, gespeeld door een topcast op een heuse mallemolen.

Arthur's zoon Tony heeft de kermis de rug toegekeerd, de verrader. Arthur's vrouw Miranda, een crapuleus serpent zoals alle wijven, is er met zijn Mercedes én geld vandoor. En dan is er nog dat familiegeheim, dat zich stuk voor stuk prijsgeeft maar waar Arthur liever niets van blijft weten: zoon Tony ontdekte dat grootvader Jean-Baptiste, de zo vereerde stamvader van de familie Van Hooylandt, er bedenkelijke praktijken op nahield. Zo wist hij ooit de hand te leggen op een Siamese tweeling, die hij succesvol op de Vlaamse kermissen tentoonstelde. Het bestaan van deze twee meisjes was mensonterend, hun wrede lot wraakroepend. Er lijkt een vloek te rusten op het geslacht Van Hooylandt…

In Suikerspin, naar de meedogenloze roman van Erik Vlaminck, schetst Laika een scherp en ontroerend beeld van de duistere, fascinerende kermiswereld. Na de uitbundige Boulevard-hits CUCINEMA en OPERA BUFFA kiest het Vlaams gezelschap nu voor een rauwer verhaal, voor een ongepolijst familie-epos vol raadselachtige geheimen en navrante openbaringen, op en rond een authentieke carrousel - voor iedereen vanaf 14 jaar.


Datum en tijd:  Zo 4 t/m wo 7 aug, 20.00u
Speelduur:  100 min.
Locatie:  Theaterfestival Boulevard - Perron 3 (Binnen)

bron: Theaterfestival Boulevard