Super magnifique : Marcel Osterop - Nederlandse première

Datum: 15/06/12 20:00 - Voorstelling

Een nieuwe tekst van Marcel Osterop

“Misschien had ik gewoon andere mensen moeten uitnodigen. Leuke mensen. Soepel in de omgang. Voorkomend. Dat soort dingen. Maar goed, we hebben het er maar mee te doen.”

Regisseur Marcus Azzini en acht talentvolle, kersvers afgestudeerde, studenten van de Mimeopleiding in Amsterdam werpen zich op de hondenmand die familie heet. Marcel Osterop schreef een stuk op maat, een korte horrorkomedie over hoe acht gezinsleden de toppen van het wederzijdse onbegrip bestijgen. En dat allemaal omdat oma eens een keertje eerlijk wil zijn en geen kanker heeft. Maar mama is bipolair en papa is géén homo, maar zijn broer is het wel. En François parle Français.

Iedereen vol goede bedoelingen - alleen komen ze er soms zo belazerd uit. We kunnen het biologisch benaderen. We kunnen het behavioristisch benaderen.We kunnen het cognitief, psychodynamisch of humanistisch behandelen. Of humoristisch behandelen. Feit blijft: familie - je kunt er niet aan ontsnappen. En daar is geen woord Frans bij.

Super Magnifique is de gehele zomer te zien op festival De Parade, in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. De productie is een samenwerking met de Mimeopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Bron : Theater Oostpool