Theater- en prozaschrijvers samengebracht in Papier vs Podium

Datum: 01/06/12 14:00 - Lezing/boekvoorstelling

Masterclass door Esther Gerritsen

De werelden van jonge theaterauteurs en prozaschrijvers worden bijeen gebracht door Literair Productiehuis Wintertuin, Generale Oost en de Tekstsmederij, in de masterclass Papier vs Podium. Esther Gerritsen daagt hiervoor schrijvers uit de twee disciplines uit elkaar te ontmoeten en te inspireren tijdens een masterclass op vrijdag 1 juni in Theater a/d Rijn, Arnhem.

Doel van deze masterclass is om te onderzoeken wat het verschil is in schrijven voor theater of voor  romans. Waarin overlappen deze manieren van schrijven? Is theater literatuur en kan literatuur theater zijn? Welke ruimte neem je in in je schrijven en welke ruimte laat je aan je lezer of toeschouwer?

Esther Gerritsen (1972) debuteerde in 2000 met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn en werd direct gezien als een van de grote jonge literaire talenten. Met haar romans Tussen Een Persoon,  Normale dagen, De kleine miezerige god en Superduif loste ze alle verwachtingen in. Naast  haar carrière als romanschrijver schreef Gerritsen veelgeprezen theaterteksten voor zowel jongeren als volwassenen.

Deze masterclass is onderdeel van literatuurfestival De geest moet waaien, van 1 t/m 3 juni op diverse locaties in Arnhem.

Deelname aan de masterclass kost 15 euro / 10 euro (studenten). Aanmelden kan t/m 30 april op www.degeestmoetwaaien.nl. Bij toelating tot de masterclass ontvangen deelnemers twee schrijfopdrachten, die tijdens de masterclass worden besproken.


Masterclass Papier vs Podium
Vrijdag 1 juni 2012
14.00 – 17.00 uur
Theater a/d Rijn, Rijnstraat 42, Arnhem
Deelname € 15 / € 10 (student/CJP)
Inschrijven en info: www.degeestmoetwaaien.nl