There is a discussion - Rob de Graaf : Nederlandse première

Datum: 02/05/13 20:30 - Voorstelling

Een nieuwe toneeltekst van Rob de Graaf

Rob de Graaf schrijft een monoloog THERE IS A DISCUSSION, op het lijf van  Marien Jongewaard van Nieuw West met wie hij al ruim twintig jaar samenwerkt. Hij praat over de geschiedenis van een man, een kunstenaar, die lang een jongen is gebleven, heeft volhard in een dwarse en rebellerende houding en altijd de vrijheid heeft genomen om met veel energie de dingen te doen die hij belangrijk vindt.

De man die Marien Jongewaard hier speelt, vertelt hoe het hem is vergaan, als voormalig beeldenstormer die steeds meer de waarde van tradities is gaan inzien, als drukke prater die heeft moeten leren luisteren, als bevlogen zoeker die niet alleen de open ruimte maar ook de muren heeft leren kennen, als man die de overgang heeft gemaakt van ‘alles kan nog’ naar ‘dit is het dus’.

THERE IS A DISCUSSION, een monoloog ontleent zijn titel aan het werk ‘There is a discussion’ van de conceptuele kunstenaar Ian Wilson. Door deze woorden op te schrijven en openbaar te maken genereert Wilson discussie, meningsvorming, inventiviteit – en dat is wat Marien Jongewaard met zijn werk ook voor ogen staat.

Première op 2 mei in  Theater Kikker Utrecht

Bron : Nieuw West