Tristero viert 20 jaar met The Search Project XL in Kaaitheater

Datum: 15/06/13 19:00 - Voorstelling

Op 15 juni 2013 viert het Brusselse theatercollectief Tristero haar 20ste verjaardag in het Kaaitheater.
Voor deze feestelijke gelegenheid maken ze een XL-versie van The Search Project, hun bejubelde voorstelling uit 2010 gebaseerd op gevonden ‘zoekertjes’. Nu met meer volk op een grotere scène.
The Search Project XL wordt eenmalig opgevoerd en belooft historisch te worden: de cast wordt uitgebreid met o.m. een tango-orkest van de muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem én met de medewerkers van het Kaaitheater.
 
Tristero deelt ook cadeaus uit: tegen 15 juni  wordt de Tristero Gazette klaargestoomd: een unieke krant over geschiedenis, heden en toekomst van Tristero. Iedere toeschouwer van The Search Project XL krijgt een exemplaar.
The Search Project XL is meteen ook de laatste voorstelling van het seizoen 2012-13 in het Kaaitheater.  We sluiten deze fin de saison avond én Tristero’s verjaardagsfeest af met een zomerse retroparty. Aan de draaitafels staan Missy CP, Val Saint Bruges en Riri & Fifi.
We beginnen de avond om 19u met de bekendmaking van het programma van het volgende seizoen. Pers, artiesten en publiek: iedereen is welkom om mee te komen klinken op 2013-14!

15/6/2013
19:00 > een vooruitblik op seizoen 2013-2014 door Guy Gypens en Katleen Van Langendonck – Kaaicafé (gratis)
20:30 > The Search Project XL, TRISTERO – Kaaitheater (€16/12/8)
22:00 > Closing Party! – Kaaicafé (gratis)
 
Tristero
Kristien De Proost, Youri Dirkx en Peter Vandenbempt zijn samen de artistieke kern van Tristero. Het Brusselse collectief heeft in de afgelopen 20 jaar een fijn en gevarieerd repertoire bijeen gespeeld.
Ze brachten puntige komedies en sterke ‘well made plays’, eigenzinnige bewerkingen van proza, maar ook bewegingstheater of een mix van dat alles. Slimme en humoristische voorstellingen met een wrang randje, zwart maar nooit cynisch, vaak onderkoeld, soms absurd.
Klassiekers op hun repertoire zijn Abigail’s Party (2004) van Mike Leigh, het woordenloze Living (2008) en Altijd ’t zelfde (2000), waar Tristero deze lente weer mee toert langs cafés in Vlaanderen en Brussel.

Recent verrasten zij met Toestand (2013), een adembenemende monoloog van Kristien De Proost, Reset (2012), dat speelt in het hyperrealistische decor van een krantenwinkel en The Search Project (2010), de voorstelling gebaseerd op zoekertjes die nu uitgewerkt wordt tot XL-versie.

www.tristero.be