Uitreiking Taalunie Toneelschrijfprijs Editie 2012

Datum: 19/11/12 20:00 - Lezing/boekvoorstelling

Ad de Bont  , Peter De Graef  en Willem de Wolf  zijn genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2012. De teksten waarop de jury haar keuze liet vallen zijn: Mehmet de Veroveraar   van Ad de Bont, Stanley  van Peter De Graef en Krenz, de gedoodverfde opvolger  van Willem de Wolf.
 
De winnaar wordt bekend gemaakt op 19 november in de Rotterdamse Schouwburg. Judith Herzberg houdt bij die gelegenheid de jaarlijkse Taalunie Toneellezing. Studenten van theateropleidingen in Nederland en Vlaanderen kiezen hun eigen winnaar en reiken hun eigen prijs uit.
 
De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. Met deze onderscheiding wil de Nederlandse Taalunie de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneel stimuleren. De Taalunie organiseert de uitreiking samen met Schrijverspodium, het Vlaams Fonds voor de Letteren, Theater Instituut Nederland en de Rotterdamse Schouwburg.
 
Waar: Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam
Wanneer: 19 november 2012 om 20.00 uur
Toegang gratis. Gelieve uw komst vooraf te melden bij els.steegmans@schrijverspodium.be.

Klik hier voor meer info over de toneelschrijfprijs.