Vader, Moeder, Ik en Wij - Inne Goris

Datum: 21/09/11 16:15 - Voorstelling

Je haar is pas lang
als je de wereld rond kunt lopen,
de hele tijd rechtdoor,
en dan, wanneer je terug bent, op
je eigen haren kunt staan.
Duizend kilometer haar, dat wil ik.

In het hoofd van een klein meisje gaat het er heftig aan toe, want de wereld is groot en verwarrend, leuk en vermoeiend, frustrerend en angstaanjagend, koud en spannend. Ze tuimelt van de ene verbijstering in de andere en ontdekt dat zij het is die denkt. Daar dient haar hoofd voor, om te denken. De wereld is complex, maar haar gedachten praten mee. En als ze iets niet begrijpt, leggen zij het wel uit. In een springerig ritme komen de grote vraagstukken uit een mensenleven voorbij. Over opgroeien. Over de wereld. Over familie.
Middenin verrassende videobeelden verkennen een actrice en twee muzikanten de fascinerende denkwereld van een jong meisje.

HETPALEIS bewondert de eigenzinnige, niet-betuttelende manier waarop theatermaakster Inne Goris al jaren (jeugd)theater maakt. Haar voorstellingen zijn meestal bewerkingen van toneelstukken, boeken of sprookjes die zij omzet naar een verstilde, uitgepuurde en bijna woordeloze beeldtaal. Die abstracte essentie overstijgt een alledaagse realiteit. Beweging is een essentieel onderdeel. Vanaf 2009 creëert Inne Goris verschillende producties en installaties onder de vleugels van het Gentse kunstenaarshuis LOD.

In de Kleine zaal van HETPALEIS van 21/9 t/m 5/10/11, op 14 en 15/10/11 en van 7 t/m 11/12/11
Op reis van 7/10 t/m  11/10/11 en van 16/10 t/m 5/12/11

Meer info