Vaslav : Arthur Japin : Nederlandse première

Datum: 07/03/14 20:30 - Voorstelling

Een nieuwe tekst van Arthur Japin

Arthur Japins nieuwe toneelstuk Vaslav, gebaseerd op zijn gelijknamige bestseller, vertelt het waargebeurde verhaal van de wereldberoemde balletdanser Vaslav Nijinski, die verstrikt raakt in de machtsstrijd tussen de twee grote liefdes van zijn leven. Maarten Heijmans kruipt in de rol van Vaslav en Noortje Herlaar speelt zijn echtgenote Romola. Jeroen Krabbé keert na bijna tien jaar terug op het toneel als Vaslavs impresario Diaghilev. Vaslav is een spannende voorstelling over onbegrensde ambitie en meedogenloze liefde.

De grote impresario Diaghilev, leider van de internationaal befaamde Ballets Russes, reist aan het einde van de Eerste Wereldoorlog naar Zwitserland in de hoop zich met de legendarische danser Vaslav Nijinski te verzoenen. Vaslav zal hier na jaren weer voor het eerst optreden. Maar dan vindt Diaghilev Vaslavs echtgenote Romola dwars op zijn pad. Tussen hen ontbrandt een machtsstrijd die hun leven en dat van iedereen om hen heen voorgoed verandert. Lukt het Vaslav te ontsnappen aan de verstikkende jaloezie van Romola en de eerzucht van Diaghilev?

Op verzoek van DeLaMar Producties bewerkte succesauteur Arthur Japin speciaal voor Jeroen Krabbé zijn bestseller Vaslav, waarvan honderdduizenden exemplaren zijn verkocht. Japins romans, zoals De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek (wereldwijd meer dan 2,5 miljoen gedrukte boeken, vertaald in 21 talen) werden eerder met veel succes bewerkt voor film, toneel en opera.

Bron : DeLaMar Theater