Voorstelling dubbelpublicatie van The Broken Circle Breakdown Featuring The Cover-ups of Alabama en Massis The Musical

Datum: 12/10/12 15:00 - Voorstelling

De dubbelpublicatie van The Broken Circle Breakdown Featuring The Cover-ups of Alabama en Massis The Musical wordt kort voorgesteld op vrijdag 12 oktober om 15u in zaal 4 van de Gentse Kinepolis, tijdens het panelgesprek ‘The Broken Circle Breakdown: een love story tussen theater en film’ van VAF en Film Festival Gent, in aanwezigheid van auteur Johan Heldenbergh. Deelname is gratis, maar reserveer hier.

The Broken Circle Breakdown: na de film, nu het toneelstuk (of was het omgekeerd?)
Naar aanleiding van de film The Broken Circle Breakdown van Felix van Groeningen geeft toneeluitgeverij Bebuquin de oorspronkelijke toneeltekst van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels uit. The Broken Circle Breakdown featuring the Cover-ups of Alabama (2008) wordt aangeboden in een dubbelpublicatie met Massis The Musical, de alom gespeelde monoloog van Johan Heldenbergh uit 2003. Een uitvaart en een wedergeboorte: het leven van twee kanten, in hetzelfde boek.

"Ge kunt verdriet niet delen. Niet echt. We waren er niet voor mekaar. Hoe goed dat wij ons best ook deden."
The Broken Circle Breakdown featuring the Cover-ups of Alabama is het afscheidsconcert van Elise/Alabama en Didier/Monroe, op de tonen van een paar legendarische countrysongs. Ze hebben elkaar graag gezien, en dat doen ze nog. Maar de vrucht van die liefde, de kleine Maybelle, is hen na een lange strijd in het ziekenhuis voorgoed ontvallen, en dat is onverdraaglijk. Terwijl Didier zijn verdriet afreageert op het christelijk fundamentalisme, neemt Alabama de meest beslissende beslissing die een mens kan nemen. Een stuk over geloof, wanhoop en liefde. Naar de meest ontroerende voorstelling van de jongste jaren.

"Ik weiger nog iets anders te zijn dan naïef. Alleen naïeve ideeën gaan ons redden. Die vlaggen, ge moet ze wegdoen."
Massis The Musical is de tirade van een man die van krachtpatserij zijn handelsmerk maakte, maar binnenin een zwak en eenzaam diertje was: John Massis, groot lawijt. In de hemel wacht hij zijn herlancering in het leven af, waarbij hij terugkijkt op het vorige. Verslaafd aan de aandacht van ‘den tv’ was hij. Hij werd miskend en uitgelachen. Maar John zet zich schrap en roept keihard terug. Tegen het bekrompen egoïsme van een verrechtsend Vlaanderen, tegen de alom heersende mediacultuur. Massis The Musical is biografie en manifest ineen. De apologie van een ijzervreter. Een monoloog uit de hoogdagen van het Vlaams Blok.

Het boek is vanaf 19 oktober te koop in de boekenwinkel, voor 12 €, bestellen kan ook op www.bebuquin.be.