WLPG Sparks (Linz): Catalysts for Discovery

Datum: 21/03/13 00:00 - Deadline

WLPG Sparks (Linz): Catalysts for Discovery is een samenwerkingsproject tussen Write Local. Play Global, het internationale netwerk voor kinder- en jongerentoneelschrijvers, en ASSITEJ Oostenrijk voor de creatie van monologen van 500 woorden over creatieve katalysators. De gekozen stukken zullen worden gelezen door toneelschrijvers tijdens de ASSITEJ International Meeting, die wordt gehouden tussen 21 en 29 juni 2013 tijdens het internationale theaterfestival SCHÄXPIR in Linz, Oostenrijk.

Je kunt het volgende citaat gebruiken als vertrekpunt:
"Een katalysator kan een vonk veroorzaken die leidt tot een nieuwe ontdekking, een nieuwe vraag of een nieuwe kijk op de wereld. Schrijf over het moment waarop iemand een katalysator vindt – iemand of iets – die zijn of haar kijk op de wereld radicaal verandert. Hij of zij kan een artiest zijn of niet, maar de katalysator zorgt ervoor dat deze persoon op een nieuwe, creatieve manier gaat denken."

De monoloog moet gericht zijn op een publiek van kinderen of jongeren, en dient te worden gestuurd in de moedertaal van de schrijver, en indien nodig een Engelse vertaling daarvan.
De limiet voor de monoloog is 500 woorden, inclusief scene-aanwijzingen, maar exclusief de titel, naam van de schrijver en een korte beschrijving van de context van de scene.
Deadline voor inzending is 21 maart 2013.

Write Local. Play Global is een internationale online ontmoetingsplaats voor geïnteresseerden in toneel geschreven voor een jong publiek. Behalve contacten met gelijkgestemden uit alle windstreken, kun je op WLPG informatie vinden over nieuwe stukken, de werkmethoden van schrijvers wereldwijd, en organisaties die schrijvers en hun werk ondersteunen en ontwikkelen.

Lees hier meer over Catalysts for Discovery

Bron: writelocalplayglobal.org