Workshops rond 'Een vijand van het volk'

Datum: 27/04/14 10:00 - Voorstelling

Op 26 en 27 april 2014 organiseren Theater Malpertuis Tielt en OPENDOEK vzw een weekend vol theater, muziek, beweging en beeldende kunst. Op deze dagen kan je deelnemen aan de “Public Enemies- workshopdagen”. In vier workshops wordt telkens vanuit een andere invalshoek gewerkt rond het beroemde toneelstuk Een vijand van het volk van Henrik Ibsen. Als deelnemer maak je de keuze uit één van de vier workshops. Afhankelijk van je keuze werk je ofwel vanuit beeld, ofwel vanuit muziek/klank, beweging/dans of tekst. Aan het eind van het weekend geven de deelnemers van iedere workshop een toonmoment aan de hele groep.

De workshops kaderen in het TODAY-festival. Meer info over het hele festival vind je via www.malpertuis.be.

Als deelnemer maak je de keuze uit één van volgende workshops:

WORKSHOP 1: Public enemies in BEELD

Theater is meer dan tekst alleen, want uit woorden spreken beelden. Met danser en operaregisseur Tom Baert ga je op zoek naar die beelden en hun poëtische kracht. Een fysieke workshop, waarbij je de tekst visueel verbeeldt. Tekst met de taal van het lichaam, zeg maar.

WORKSHOP 2: Public enemies in TEKST

Hoe breng je een 130 jaar oude tekst tot leven? Met Frank Vercruyssen, acteur bij tg STAN, onderzoek je mogelijke antwoorden. Trek parallellen tussen toen en het heden en leer de tekst op een hedendaagse manier te brengen.

WORKSHOP 3: Public enemies in MUZIEK/KLANK

Een verhaal kan je ook vertellen met geluiden, zonder woorden. Samen met muzikant en componist Roderik Vanderstraeten creëer je een verhalende soundscape. Hoe klinkt een massa, bijvoorbeeld? Breng gerust een eigen instrument mee.

WORKSHOP 4: Public enemies in BEWEGING/DANS

Hoe vertaal je een tekst in dans, zonder de kracht van het verhaal te verliezen? Het antwoord ondervind je aan den levende lijve met choreografe Georgina Carmen Teunissen. Een gedanste versie van Ibsens stuk.