Freek Vielen

Freek Vielen

Geboorteplaats: Utrecht

Woonplaats: Groningen/Antwerpen

Literair agent: Freek Vielen

Freek Vielen, geboren in Utrecht, opgegroeid in Groningen, studeerde in 2007 af aan de opleiding Woordkunst van het Herman Teirlinck Instituut te Antwerpen. Aanvankelijk werkte hij voornamelijk als radiodocumentaire maker bij radio 1 (NPS) en radio 6 (VPRO).  Maar sinds 2010 is hij voornamelijk werkzaam in het theater en dat afwisselend als maker, speler, schrijver, regisseur of in een combinatie van een paar van die functies.


Hij schreef en speelde tot nu toe drie monologen (Held met sjaal, Begin, Liever niet) en is momenteel bezig aan zijn vierde (So it goes) die in december 2014 uitkomt bij deTijd.
Voor Hof van Eede was hij acteur in Dorstig, bij theatergroep deTijd schreef hij Dracula en samen met Maarten Ketels en Rebekka de Wit maakte hij Stel je voor, ik zoek een staat (een productie van d e t h e a t e r m a k e r) waarmee ze de TAZ- Sabam- Jongtheater-schrijfprijs wonnen. Onder andere daardoor kon  Heimat (eveneens een productie van d e t h e a t e r m a k e r ) worden gerealiseerd dat zijn eerste echte regie werd.


Ook heeft hij samen met Maud Vanhauwaert en Rebekka de Wit tien Opkras Kuiten bedacht, verzorgd en gemaakt (d e t h e a t e r m a k e r in co-productie met deTijd, deBuren, deSingel of de Brakke Grond)
Tot slot is hij verbonden aan de opleiding woordkunst als masterbegeleider en docent podiumschrijven.

Foto's

Freek Vielen heeft ook een band met: