Maak de theatergeschiedenis zichtbaar! Steun jij de theaterencyclopedie?

Geschreven op 10/03/15 door Schrijverspodium

Met de crowdfundingactie ZIJN/NIET ZIJN wil de stichting TIN (Theater In Nederland) 30 belangrijke voorstellingen zichtbaar maken en een plek geven op de digitale Theaterencyclopedie.

Nog vijf dagen kunt ook u uw steentje bijdragen en doneren aan de actie. De theaterencyclopedie bestaat sinds 2011 en vormt het collectief theatergeheugen in Nederland, ook de tekstinformatiefiches van Schrijverspodium zijn aan de encyclopedie gekoppeld. 

Waarom nu uw steun?

Help jij de geschiedenis levend te houden?
De kern van de huidige encyclopedie bestaat nu uit feiten. Wie speelde wat, waar en wanneer? Maar het allerbelangrijkste, de podiumprestaties zelf, kunnen we nu met niemand delen. Terwijl het allemaal wel is opgenomen. In het depot staat een enorme archiefkast met tapes uit de vorige eeuw stof te verzamelen. 30 belangrijke opnames uit die kast willen we nu graag internetklaar maken. Digitaliseren, op het goede formaat zetten, rechten regelen... Daarom zoeken we liefhebbers, theatervrienden en mecenassen die ons project willen steunen met een bijdrage. Kom!
Adopteer een voorstelling!
Zelfs met de kleinste bijdrage help je ons al enorm. Echt, alle beetjes helpen. Maar als je zelf nu net die ene voorstelling graag wil terugzien, heb je nu de kans om geschiedenis te schrijven. Bij een bijdrage van €500 kun je zelf kiezen welke voorstelling met jouw gift internetklaar wordt gemaakt. En je ontvangt ‘jouw’ voorstelling ook nog eens thuis op dvd!

Schrijverspodium steunt het initiatief van harte en nodigt u uit een kijkje te nemen op de website van Voordekunst.

Naar het nieuwsoverzicht