Rik van den Bos en Roeland Hofman schrijven nieuwe teksten voor Theater Na de Dam

Geschreven op 31/03/15 door Schrijverspodium

Op 4 mei 20:00u zijn we twee minuten stil en om 21:00u herdenken wij de Tweede Wereldoorlog in theaters in heel Nederland. Theater Na de Dam gaf twee jonge talenten dit jaar de opdracht om nieuwe toneelteksten over deze oorlog te schrijven.

 

Op 4 mei spelen er in heel Nederland theatervoorstellingen over de Tweede Wereldoorlog. Om ervoor te zorgen dat de huidige generaties de gruwelen van deze oorlog niet vergeten, startte Theater Na de Dam de traditie om jaarlijks naar aanleiding van de herdenking een schrijfopdracht te geven. Dit jaar gaat die naar twee jonge toneelauteurs: Rik van den Bos en Roeland Hofmans.

Rik van den Bos schreef In Vrede, een tekst die op 4 mei door de stadsgezelschappen in grote steden in heel Nederland gepresenteerd wordt. Hij voert drie personages op die elk op hun eigen manier worstelen met de sporen die de Tweede Wereldoorlog naliet. 

Roeland Hofman schrijft en regisseert Een oorlog om in te wonen, over twee jongeren die zich verliezen in hun fascinatie voor de oorlog. Het stuk gaat op 4 mei in première gaat in Frascati Amsterdam. 

Meer info over Theater Na de Dam en de herdenking op 4 mei kan je vinden op www.theaternadedam.nl


Naar het nieuwsoverzicht