DeAuteurs

deAuteurs

Mission statement
deAuteurs is een niet-commerciŽle burgerlijke collectieve vennootschap zonder winstoogmerk die de auteursrechten of royalty’s beheert voor auteurs in Vlaanderen actief binnen de categorieŽn literatuur, televisie- en radiofictie, bioscoopfilm, documentaire, strip en illustratie, theater, dans, scŤnemuziek en multimediafictie.

deAuteurs stelt zich tot doel de auteurs op de Nederlandstalige markt te verenigen en een constructieve dialoog aan te gaan met producenten, televisiezenders en theaterorganisatoren. Ze wil het collectieve beheer in Vlaanderen en Nederland optimaliseren, en heeft daarvoor op regelmatige basis overleg met de Nederlandse Stichting Lira en VEVAM. Dit heeft bovendien het voordeel dat ervaringen en best practices uit beide landen voortdurend kunnen worden gedeeld.

deAuteurs wordt in haar beleid bijgestaan door de representatieve auteurs- en vakverenigingen, die via de Raad van Verenigingen de vinger aan de pols houden en op regelmatige basis de nodige input leveren voor een efficiŽnt en correct rechtenbeheer. De beslissingen worden genomen door de Raad van Bestuur – die eveneens uitsluitend uit auteurs bestaat. deAuteurs: door auteurs, voor auteurs.

Contact

DeAuteurs
Koninklijke Prinsstraat 87
1050 Brussel
Belgie

Algemeen telefoonnummer: +32 (0)2 551 03 20
Algemeen faxnummer: +32 (0)2 551 03 75

Website: http://deauteurs.be
Algemeen e-mailadres: info@deauteurs.be

Foto's

deAuteurs heeft ook een band met: