Nederlandse Taalunie

Nederlandse Taalunie

Mission statement
De activiteiten van de Taalunie strekken zich uit over diverse werkterreinen: de taal zelf, Nederlands in digitale toepassingen, onderwijs in en van het Nederlands, literatuur en leesbevordering en Nederlands in Europa en in de wereld.

Activiteiten
De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt elk jaar uitgereikt aan een schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk. Voorwaarde is dat dit toneelstuk in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. Met deze prijs wil de Taalunie de opvoering van Nederlandstalig toneel en de Nederlandstalige toneelschrijfkunst stimuleren. Dit draagt bij aan een meer gemeenschappelijke taalcultuur.

De Taalunie Toneelschrijfprijs bestaat sinds 1987. Voor 1993 heette deze prijs de Nederlands-Vlaamse Toneelschrijfprijs. Sinds 1993 is de uitreiking in handen van de Taalunie. Vanaf 2005 organiseert de Taalunie deze prijs samen met het Theater Instituut Nederland en het Vlaams Fonds voor de Letteren . De prijsuitreiking vindt afwisselend in Vlaanderen en Nederland plaats. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden. Ook auteurs van stukken voor het kinder- en jeugdtheater komen in aanmerking voor de Taalunie Toneelschrijfprijs. Stukken kunnen worden ingestuurd naar het Theater Instituut. Voor meer informatie, zie het reglement.

Contact

Nederlandse Taalunie
Lange Voorhout 19
2514 EB Den Haag
Nederland

Algemeen telefoonnummer: +31 70 346 95 48
Algemeen faxnummer: +31 70 365 98 18

Website: http://taalunieversum.org/
Algemeen e-mailadres: info@taalunie.org

Contactpersoon

Naam: Liesbet Vannyvel

Foto's